Колеги, някой имали такъв проблем, при загрял мотор около 95-100 градуса мощността значително да пада, свещите са нови денсо, термостата е нов, перката си включва нормално на 1 и 2 скорост, датчика за тепературата на водата е нов, общо вчзето колата загрява до нормалните стойности в задръстванията. и след около 10 мин в задръстване, мощността пада рязко?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Като загрее и пада мощността?
Collapse
X
-
Сигурен ли си за качеството на свещите ако имаш възможност пробвай отново със старите. Имах случаи с такава марка свещи незнам колко оригинална беше взех я специално за едно моторче за 7 лв и не можа да изкара месец просто електрода се стопи.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
При мен на 95 градуса включва втора степен на перката/ при топло време и продължителна скорост над 175-180 км/ч.
Загуба на мощност не усещам .Климата е нон стоп включен.
Преди месец месец и половина от Шумен до Варна се дърпахме с 525 ТДИ. След Шумен ме изпревари и се лепна пред мен. Настъпвам и той и се държим на 30-50м. Нарочно го оставих да води заради куките.
На Девненският баир го издухах набързо / бях с включен клима. После се видяхме и го потах какво е станало - каза ми , че му е паднала мощността и е изключил климатроника , но пак е била спъната колата. Почти горе на десният завой е загубил и устойчивост.Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
-
Заради този проблем промих вчера 2 пъти мотора с препаратии сложих нов антифриз. сега е бистър като вода, отвътре излезе черно при промиването. отне около 1час. но резултат никакъв. дори на мястопри загрял двигател се вклщчва самом алката перка и до голямата стига много трудно. Но загъбата на мощност паке налице мисля си защо включва по - късно тази перка, може би някъде из релетата е проблема има едни в таблото под волана в ляво. едно ми липсва там, а другите цъкат като се включи перката. освен да забавят нещо... само знам че термостата отвори точно на 90 градуса и маркуча от него към радиатора стана горещ. сложих и стария си датчик на радиатора пак същото, смених и свещите, от тези на ДЕНСО по 32 лева, пак същото колата прегрява и затова губи мощност. на място и задръствания си седи нон стоп на 110 градуса, там се включват двете перки, доколкотознам термостата се затваря на 108 градуса. да неби да е нещо от него или пресостата на климатика?
Comment
-
прочети и тази тема, ако вече не си я прочел де
Надявам се да откриеш проблема. Успех!!!
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=11053AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей100 градуса е прегряла колата - не е нормална температуратамойта в задръстване си държи 90-95 градуса
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от търтей100 градуса е прегряла колата - не е нормална температуратамойта в задръстване си държи 90-95 градуса
Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
[quote=търтей]Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от "търтей":35q8z42z100 градуса е прегряла колата - не е нормална температуратамойта в задръстване си държи 90-95 градуса
И ко от туй бря 2 степен на перката пак се пуска на 97 тъй чиFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
[quote=търтей]Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от "търтей":23bzn24q100 градуса е прегряла колата - не е нормална температуратамойта в задръстване си държи 90-95 градуса
Hell Yeah!
Comment
-
явно прегрява щом губи мощност и стрелката стои на 110 нон стоп в града а извън града стои на 95 но не се включва нищо, абе има едни реленца под кормилото можели някое от тях да включва късно? иначе се чува че цъкат като се включва перката.
Comment
-
Я си провери водната помпа-като загрее на 110 бодни в казанчето един термометър и ако има голяма разлика в температурите значи си за водна помпаFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
Comment